project: CH-R20180108

designer: Jevons W.

location: Taiwan

area: 112 square meter(32p)

material:  tiles, laminates, wood, metal, 

P-130-捷運新都星--客餐厅-B.jpg

想讓空間的量體理性又溫柔。

在立面上保持水平垂直的剛毅線條,但試圖在平面上用弧線暗示空間該有的柔軟,用大地色的淺灰、鐵灰去鋪陳空間,在集合住宅的限制和使用者的生活需求之間分割出可以被點綴的生活動線。

用那一抹藍色點綴。

要呈現的不是絕對的黑與白,細節處有鑲嵌的黃銅,讓自然的低彩度色澤有描述時間的能力;在空間中柔順的吧檯量體,亦經過嚴謹的垂直水平線條切割與地面的材質分割相互呼應、串聯,讓人造的空間化為有機化的典雅有序。

平面系統B_頁面_01.jpg
平面系統B_頁面_11.jpg
平面系統B_頁面_13.jpg
平面系統B_頁面_12.jpg
P-130-捷運新都星--客餐厅-C.jpg
P-130-捷運新都星--客餐厅-D.jpg

Making the space rational and gentle.

While maintaining horizontal and vertical rigid lines on the interior facade, trying to use curvy elements on the planned layout to depict the softness of the space as well. In addition, useing earthy gray colors to pave the space. Separating space by lines of life behaviour that it can be embellished between the limits of congregate housing and the needs of users.

Embellishing it with that touch of blue.

What is to be presented is not absolute black and white. The details display with inlaid with brass, so the natural low chromaticity color has the ability to describe time; the softness of bar volume in the space is also cut with rigorous vertical and horizontal lines. The divisions of the materials response with each other and connect in series, so that the artificial space becomes organic and elegant.

P-130-捷運新都星--客餐厅-A.jpg